Laatste alarmering:
Datum 26|11 Tijd 14:08:52 Bon-17 Br Bijgebouw (keet/hok/schuurtje) Verdilaan Doetinchem 068631 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Doetinchem)...
zaterdag 28 november 2020

ZATERDAG 31|10

Politie Doetinchem gebruikt drone om overlastgevende jongeren in de gaten te houden

De overlast bestaat uit pestgedrag naar de buurt toe, rotzooi maken en het vertonen van baldadig gedrag

DOETINCHEM - De afgelopen maanden ontving de politie steeds meer meldingen van overlast door verschillende groepen jongeren in de buurt van de school aan de Houtsmastraat in Doetinchem.


De overlast bestaat uit pestgedrag naar de buurt toe, rotzooi maken en het vertonen van baldadig gedrag. De laatste tijd wordt vaak (zwaar) vuurwerk afgestoken. Het gevolg is dat de buurtbewoners zich niet meer veilig en prettig voelen in hun buurt. Bij meldingen gaan agenten of handhavers van de gemeente ter plaatse. Maar als de jongeren hen in de gaten krijgen vliegen ze vaak alle kanten op. Het is daarom lastig om er achter te komen wie deze jongeren zijn.


Om er toch achter te komen welke jongeren overlast veroorzaken en wie het (zware) vuurwerk afsteekt is er gisteren onder andere gebruik gemaakt van een drone. Vanuit de lucht kregen we zo overzicht van dat wat zich op de grond afspeelde. Gisteren heeft de politie geen strafbare feiten geconstateerd.


De jongeren hebben de aandacht van de politie en de komende tijd gaan agenten vaker controles en acties houden om zo een einde te maken aan de overlastsituaties.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines