Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:04:26 Aanrijding Letsel Rijksweg Vulcaanstraat Gaanderen Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
vrijdag 23 oktober 2020

MAANDAG 31|08

Scooterdieven opgepakt na wilde achtervolging door Doetinchem

Bij de insluiting bleek de bestuurder ook meer dan een gebruikershoeveelheid soft- en harddrugs bij zich te hebben

DOETINCHEM - Een verkeerscontrole leidde tot een achtervolging en de aanhouding van twee personen (32 en 29 jaar oud) die op een gestolen scooter reden.


In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 01:25 uur zagen surveillerende agenten een scooter met daarop twee personen over de Europaweg rijden. De bestuurder stopte niet ondanks het gegeven stopteken. Met zwaailicht en sirene aan zetten de agenten de achtervolging in. Die ging door verschillende straten in het centrum en ondanks het sommeren om de scooter te stoppen reed de bestuurder gewoon door.


Op de Amphionstraat stuurde de agent de dienstauto tegen de scooter aan. Maar ook na deze tik stopte de bestuurder niet, maar verloor onderweg zijn passagier. De agenten sprongen vervolgens uit de dienstauto en pakte de bestuurder bij zijn jas en zeiden hem weer te stoppen, maar zelfs nu bracht hij de scooter niet tot stilstand.


Hierop werd de bestuurder met gepast geweld aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de scooter van diefstal afkomstig was. De bestuurder en de passagier zijn vervolgens aangehouden voor heling en naar het cellencomplex te Arnhem gebracht voor verhoor.


Bij de insluiting bleek de bestuurder ook meer dan een gebruikershoeveelheid soft- en harddrugs bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en wordt vernietigd. De bestuurder en de passagier zullen zich mogen verantwoorden bij de rechter.

Foto's
1/1
Reacties
R zegt: spacer
Gaat het toevallig om een gestole. derbi Gp1 watergekoeled uit jaren 90. Hij was blauw ooit
12-09-20 23:08
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines