Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:32:42 Bon-02 Br Nacontrole Iriszorg Opvang Kapoeniestraat Doetinchem 068631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Doetinchem)...
donderdag 03 december 2020

WOENSDAG 12|08

Man (38) verdacht van meerdere fietsendiefstallen in Doetinchem

Bij zijn aanhouding had de dief een fietscomputer van een elektrische fiets in zijn handen

DOETINCHEM - Politieagenten hebben dinsdag in Doetinchem tijdens een gerichte actie, een dief van (elektrische) fietsen gearresteerd. De 38-jarige man wordt verdacht van meerdere fietsendiefstallen.

 

Dinsdagochtend waren de politiemensen in burger op de Terborgseweg in Doetinchem. Daar werd de vermoedelijke fietsendief gespot en herkend van eerdere camerabeelden. Daarop is te zien dat op 4 augustus, een elektrische fiets werd gestolen bij dezelfde fietsstalling.


Deze dinsdag, stond de man bij de fietsenstalling en boog zich over een fietsslot. Daarop werd hij aangesproken door een passerende vrouw. De man reageerde alsof hij bij de verkeerde fiets stond. De vrouw stapte op een fiets en reed weg. Korte tijd later boog de verdachte zich wederom naar een daar gestalde fiets en vertrok binnen enkele seconden met een elektrische damesfiets. De postende politiemensen volgden de fietsendief tot hij de fiets neerzette en op slot deed. Bij zijn aanhouding had de dief een fietscomputer van een elektrische fiets in zijn handen. Hij probeerde de zogeheten "lopers" die voor het openbreken van de fietssloten bij zich had, weg te moffelen.

 

BLIJF ALERT!
De 38-jarige verdachte is zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Dinsdag hebben 6 gedupeerden aangifte gedaan van diefstal van hun elektrische fiets, incl. de eigenaar van deze fietsendiefstal. De overige diefstallen vonden gisteren plaats na deze aanhouding. Het politieteam blijft alert op de diefstallen en dieven. Het verzoek aan iedereen om ook alert te blijven.

 

De fietsendiefstallen vinden vooral plaats in de omgeving van het centrum van Doetinchem.


De dure elektrische fietsen staan afgesloten en vaak ook met een ketting aan een vast voorwerp zoals fietsenrek. Doordat het slot gemakkelijk te openen is met een "loper" gaat de ketting die aan het slot vast zit ook los. Als de mogelijkheid daartoe is, plaats uw fiets dan in een bewaakte fietsenstalling, als extra maatregel om diefstal te verkleinen. Ook kan het gebruiken van een alternatief slot en het meenemen van de fietsaccu helpen in het verkleinen van de kans op fietsdiefstal.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines