Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:46:41 Bon-06 Br Wegvervoer Bizetlaan Doetinchem 068631 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Doetinchem (Bevelvoerder Kazerneploeg)
zaterdag 31 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

ZONDAG 31|05

Dringende oproep; Vul geen zwembaden en sproei niet!

Bij bewoners in Barneveld, Nijkerk en omgeving kwam er minder water uit de kraan kwam als gevolg van het extreme verbruik

REGIO - In verschillende gebieden in Overijssel en Gelderland kwam er zaterdag fors minder water uit de kraan. Dat komt door extreme toename van het drinkwaterverbruik. Vitens roept daarom met klem op om in de provincies Overijssel en Gelderland de aankomende warme dagen zuinig en bewust om te gaan met drinkwater. Het dringende advies is geen zwembaden te vullen, niet te sproeien, kort te douchen en de auto niet te wassen.


Reden voor het hoge verbruik is een combinatie van het zonnige weer, lang aanhoudende droogte en het feit dat iedereen thuis is als gevolg van de coronacrisis. Tuinen worden massaal gesproeid en de recente run op grote opzetzwembaden zorgt voor piekmomenten in het waterverbruik. Zaterdag was het verbruik zo extreem, dat klanten last kregen van verminderde waterdruk. Ook bij bewoners in Barneveld, Nijkerk en omgeving kwam er minder water uit de kraan kwam als gevolg van het extreme verbruik.

Foto's
1/1
Reacties
Reactie van rob heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -8
Timon zegt: spacer
Met het stijgende aantal bosbranden / bermbrandjes zal het waterverbruik alleen maar toenemen...

Op dit moment een prio 1 bosbrand bij Otterlo, verschrikkelijk.
01-06-20 17:48
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines