Laatste alarmering:
Datum 03|08 Tijd 09:02:18 (intrekken Alarm Brw) Oms Brandmelding Sint Willibrordsabdij Abdijlaan Doetinchem Prio Eenheid | Brandweer Bronckhorst (Zelhem) (Bevelvoerder)
woensdag 05 augustus 2020

VRIJDAG 21|02

Duizenden kippen omgekomen bij grote stalbrand in Bentelo

Enorme rookwolken waren tot ver in de omtrek zichtbaar

BENTELO - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag 21 februari massaal uitgerukt voor een grote uitslaande brand in een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in het Overijsselse Bentelo.

 

De eerste melding kwam om 14:42 uur bij de brandweer binnen waarna er binnen een minuut werd opgeschaald naar het sein 'zeer grote brand'. De brandweer rukte met groot materieel uit. Enorme zwarte rookwolken waren van verre afstand te zien. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten.

 

Volgens de brandweer is een kippenstal volledig afgebrand. Alle dieren in de schuur zijn omgekomen, naar verwachting gaat het om duizenden kippen. De brandweer wist uitbreiding te voorkomen naar de koeienstal en het woonhuis op het boerenerf.

 

Twee volwassenen en vier kinderen ademden te veel rook in. De twee volwassenen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de kinderen werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

 

De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend. De omgeving is afgezet door de politie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines