Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:21:46 Aanrijding Letsel N317 Re - Ettenseweg,3 Doetinchem Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Persinformatie Noord...
dinsdag 20 augustus 2019

ZATERDAG 26|01

Persfotograaf brengt brandend kacheltje naar buiten bij brandmelding in Vorden

De bewoonster had zelf geprobeerd om het een blusdeken het vuur te doven maar dit mocht niet baten

VORDEN - Zaterdagmiddag 26 januari is de brandweer rond twintig over vijf opgeroepen voor een woningbrand aan het Addinkhof in Vorden. Hier bleek in een woning een sfeer kacheltje dat ethanol als brandstof gebruikt te enthousiast te branden. De bewoonster had zelf geprobeerd om het een blusdeken het vuur te doven maar dit mocht niet baten.

 

Een fotograaf van GinoPress B.V. die nog voor de brandweer arriveerde bij de woning heeft met handschoenen een aantal theedoeken het kacheltje naar buiten gehaald. Hier knapte het glas, dat normaal de vlammen moet 'beheersen', al snel. Buiten kon de ethanol, een moeilijk te blussen brandstof, veilig branden.

 

De brandweer heeft bij aankomst met een brandblusser het vuur gedoofd. De bewoonster bleef ongedeerd maar schrok wel flink. De woning is verder onbeschadigd gebleven en bewoonbaar, wel heeft de brandweer met een overdruk ventilator de woning geventileerd. Het kacheltje blijft voorlopig buiten staan.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines