Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:35:53 Bon-inci-01 Br Voertuig Slingeland Receptie Alg Nummer Kruisbergseweg Doetinchem... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Doetinchem) (MDT -...
vrijdag 14 december 2018

WOENSDAG 03|10

Duitse gevechtshelikopters voeren verrassingsaanval uit op betonfabriek in Terwolde

Falcon Autumn is de grootste jaarlijkse joint en combined oefening in Nederland

OOST NEDERLAND - Op woensdag 3 oktober werd de ochtendstilte in het stroomgebied van de IJssel tussen Deventer en Olst luid verstoord door aanzwellend helikoptergeluid. Terwijl Apache gevechtshelikopters rondcirkelden om ondersteuning uit de lucht te geven, landen er 7 grote transporthelikopters die een Duitse luchtlandingseenheid -militairen van de Division Schnelle Kräfte - (DSK) aan de grond zetten. Die voerden vervolgens een verrassingsaanval uit op een verlaten betonfabriek in Terwolde net aan de andere kant van de rivier. Daarbij waren regelmatig zware explosies en constant geweervuur te horen. De gehele actie duurde ongeveer 1.5 uur.

 

Militaire eenheden trainen zoveel mogelijk in samenstellingen waarmee zij ook tijdens missies optreden, dus ook als lucht- en landmacht samen (joint) en met internationale partners (combined). Falcon Autumn is de grootste jaarlijkse joint en combined oefening in Nederland.

 

Zie ook:

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie