Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:35:53 Bon-inci-01 Br Voertuig Slingeland Receptie Alg Nummer Kruisbergseweg Doetinchem... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Doetinchem) (MDT -...
vrijdag 14 december 2018

ZATERDAG 24|03

Motorrijders onderuit bij beruchte chicanes in Vorden

Eén motorrijder raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd

VORDEN - Op de Wildenborchseweg in Vorden zijn zaterdagmiddag 24 maart twee motorrijders onderuit gegaan. Eén motorrijder raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.45 uur. Een groepje van vier motorrijders reden in de richting van Lochem. Ter hoogte van de tweede betonnen chicane, welke in opspraak zijn geraakt, gingen twee van de vier motorrijders onderuit. De chicanes moeten ervoor zorgen dat verkeer minder hard rijdt.

 

Vanuit de richting van Lochem kwam een bestelbusje aanrijden, welke bij de chicanes voorrang heeft. De eerste twee van de vier motorrijders konden voor het busje langs maar de achterste twee moesten wachten. Door een remactie gingen beide motorrijders onderuit, waarvan er eentje tegen de betonblokken gleed. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig en ontfermden zich over het gewonde slachtoffer.

 

Eén van de twee motoren moest worden afgesleept. De ander liep kapschade op en kon zijn weg vervolgen. Door het ongeluk werd de Wildenborchseweg in Vorden enige tijd in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Locatie