Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:41:56 (intrekken Alarm Brw: ) Oms Br Elver Julianahuis Nieuw Wehlseweg Wehl Prio Eenheid | Brandweer Doetinchem (Wehl) (Bevelvoerder)
maandag 18 februari 2019

DINSDAG 20|03

Dynamische verkeerscontrole in de wijk Dichteren

Er zijn in totaal 27 bekeuringen geschreven, onder andere voor het niet dragen van een gordel, losliggende lading en niet handsfree bellen

DOETINCHEM - Op dinsdagochtend is er een dynamische verkeerscontrole in de wijk Dichteren in Doetinchem en aan de Rondweg in Hengelo (Gld) gehouden. Er werden bekeuringen geschreven voor verschillende overtredingen die de verkeersveiligheid negatief kunnen be├»nvloeden.


Dynamisch
Agenten van politieteam Achterhoek West en het team Verkeershandhaving controleerden de meerdere verkeersstromen. Tijdens deze controles letten we als politie ook op of de inzittenden iets anders op hun kerfstok hebben. Of ze wellicht bekend staan als notoire inbrekers of drugsdealers/-runners. Zo zijn we dankzij de verkeerscontroles regelmatig in staat misdrijven te voorkomen.
Uit onderzoek komt naar voren dat criminelen ook vaak gebruiken maken van huurauto's. In deze voertuigen worden regelmatig zorgvuldig geprepareerde ruimtes aangetroffen met daarin drugs, wapens en/of geld. Vaak gaat het hierbij niet om dure en opvallende bolides, maar juist om doorsnee middenklassers.


Excessen
Er zijn in totaal 27 bekeuringen geschreven, onder andere voor het niet dragen van een gordel, losliggende lading en niet handsfree bellen.


Prioriteiten
De landelijke prioriteiten zijn de zogenaamde HELMGRAS-feiten: het dragen van de HELM, Gordel, rijden door Rood licht, Alcohol en Snelheid. Door actuele ontwikkelingen is er extra aandacht voor zaken als bellen achter het stuur, gebruik van social media achter het stuur en het als overlastgevend ervaren gedrag als bumperkleven.