Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:31:45 Bon-inci-02 Dv Dier In/op Ijs (vogel Klein) Vancouverstraat Doetinchem 068764 068631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Doetinchem (Bevelvoerder Kazerneploeg)
dinsdag 22 januari 2019

DINSDAG 13|03

Grote brand op 7e verdieping van flat aan de Caenstraat

De politie heeft bewoners via omroepinstallatie gevraagd het gebouw te verlaten

DOETINCHEM - Brandweer is ter plaatse bij brand in pand aan de Caenstraat in Doetinchem. De brand woedt op het dak, 7e verdieping. Classificatie grote brand en grip 1

 

De politie heeft bewoners via omroepinstallatie gevraagd gebouw 5, waar de brand woedt, te verlaten. De brandweer is met diverse wagens aanwezig, waaronder twee tankautospuiten uit Doetinchem, tankautospuit Zelhem, hoogwerker en de wts500 voor watertransport.

 

De brand blijkt onder de dakbedekking verder te kruipen, de brandweer maakt daarom het dak open met een zaag. Het gebouw is ontruimd. Bewoners van de ontruimde flat worden opgevangen in de Daele aan de Stevinstraat.

 

Update

Om 04:15 uur is het sein brand meester gegeven. De brand is ontstaan op het dak van de 7e bouwlaag (niet de 6e zoals eerder gemeld). De oorzaak wordt onderzocht. Er wordt gekeken voor hoeveel bewoners opvang moet worden geregeld omdat zij niet terug kunnen naar hun woning. Vier woningen zijn door de brand onbewoonbaar. Bewoners van twee woningen hebben zelf elders opvang geregeld. Salvage regelt opvang andere bewoners. De bewoners van de andere woningen in het complex kunnen terug. De brandweer heeft daar geen CO gemeten.

 

Bewoners die niet terug kunnen wonen op de zesde en zevende bouwlaag. De brand is op het dak ontstaan bij de ventilatie units.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Hsrrir zegt: spacer
Gelukkig geen gewonden.
13-03-18 03:34
Score: 5
Samantha Visser zegt: spacer
Wakker geschrokken van de vele sirenes,
politie die omroep de flat te verlaten.
De rillingen lopen over mijn lichaam, het was de flat precies naast ons.
Op dit moment zijn ze nog steeds bezig & staat de gehele weg vol met mensen politie brandweer etc. alles is afgezet !
ik hoop dat er geen gewonde zijn.
Een nachtmerrie van ieder mens !
13-03-18 03:39
Score: 4
Gerald zegt: spacer
Zijn die ventilatoren niet pas geleden vervangen?
14-03-18 15:27
Score: 0
Alexandra zegt: spacer
@gerald ja deden het net een paar weken
14-03-18 19:04
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie