Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:54:41 4871BA : Baai Etten-leur 6280 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 20-122 (Breda-Noord)
dinsdag 22 januari 2019
TOP NIEUWS

VANDAAG 22|01

LUNTEREN - Aan de Postweg is maandagavond rond 23:15 uur brand uitgebroken in een appartement. De brand werd al snel opgeschaald naar 'Middelbrand'.

 

De brand woedde op het terrein van Groot Batelaar. De brand was na een klein half uur onder controle, niemand raakte gewond. Het pand is wel ontruimd geweest. Ongeveer 10 personen moesten het pand verlaten. De brand is ontstaan in een slaapkamer en die is volledig uitgebrand.

GISTEREN 21|01

EDE - In de wijk Kernhem in Ede is maandagavond een flink dieselspoor ontstaan door een auto een lekke dieseltank. De vrouw had de auto naar de Mastbos gereden omdat daar een gezamenlijke wasplaats zit, gevolg was wel dat Houtrakbos een deel van de Laarwoud en de Mastbos onder een flink dieselspoor kwamen te zitten.

 

De brandweer heeft rond 20:00 uur de auto gecontroleerd maar de tank bleek inmiddels leeg te zijn. Hoe de lekkage onstaan is, is niet bekend. De auto zal naar een garage moeten. Toezichthouders hebben de Afval Combinatie in kennis gesteld om te kijken of het spoor ...

1/1

GISTEREN 21|01

EDE - Mevrouw G. Ligtelijn-Welbedacht uit Amsterdam heeft op maandag 21 januari de erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester RenĂ© Verhulst reikte deze bijzondere penning uit in het Raadhuis van Ede.

 

Het gemeentebestuur van Ede heeft mevrouw Welbedacht deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor haar zeer bijzondere verdiensten voor de Edese samenleving tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Gerrie Welbedacht (94 jaar) heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog op jonge leeftijd een actieve rol in het Edese verzet ...

GISTEREN 21|01

HOOGLAND - De hulpdiensten zijn maandag 21 januari uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Kastanjelaan in Hoogland. De brandweer is met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse.

 

Bij de brand komt veel rook vrij uit de schoorsteen. De brandweer gaat met behulp van de hoogwerker de schoorsteen vegen.

1/1

GISTEREN 21|01

ROTTERDAM - Met nepgeld betalen en vervolgens door de beer die je eten bezorgt worden aangehouden. De 13-jarige jongen die gisteravond in Rotterdam-Zuid in de boeien werd geslagen, is niet aan zijn maaltijd toegekomen. De bezorgende beer bleek namelijk net zo nep als het geld dat de verdachte wilde uitgeven: het was een beer van een agent.

 

Agenten van basisteam Charlois waren al aanwezig bij de maaltijdbezorger aan de Pleinweg in Rotterdam-Zuid, omdat er die avond met vals geld was betaald door een klant. Op dat moment werd een bestelling gedaan onder een andere naam, maar voor ...

1/1

GISTEREN 21|01

AMSTERDAM - Een 29-jarige inwoner van Hoevelaken heeft maandag 21 januari 2019 omstreeks 03.15 uur op het Rokin een politieauto geramd, waarna hij er vandoor ging. Hij is op de Prins Hendrikkade aangehouden. De politiemensen die de achtervolging hadden ingezet, kwamen op het Weteringplantsoen tegen een paal tot stilstand en raakten daarbij gewond.


De bestuurder van de personenauto staat op het Rokin tegen het verkeer in stil. Als politiemensen hem daarop aan willen spreken, ramt hij de politieauto en gaat er vandoor. Tijdens de achtervolging komt de politieauto tegen een paal tot ...

1/1

GISTEREN 21|01

STROE - Op de geitenboerderij de Groote Stroe van Harry en Magda van Wenum lag vroeger een heel oude boomgaard, in de loop van de tijd zijn alle bomen eruit gehaald maar sinds zaterdag 19 januari 2019 staan er weer 16 biologische fruitbomen.

 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland had de leiding en vrijwilligers uit alle windstreken hielpen om dit project te realiseren. De geitenkaas van deze boerderij is beroemd, de Stroese Dame wordt onder meer geleverd aan 3 sterren restaurants en het Rijksmuseum!

 

Bekijk de video bijgrage van Online Barneveld.

...

GISTEREN 21|01

PUTTEN - Het onderzoek naar de schedel die op 8 september 2018 in Putten werd gevonden, is afgerond. Het is een eeuwenoude schedel, blijkt uit onderzoek van het NFI. De onderzoekers dateren de schedel tussen 1535 en 1829 na Christus.

 

Op 8 september vorig jaar werd de schedel in de bossen bij Putten gevonden. Al vrij snel was bekend dat het om een menselijke schedel ging. Vervolgens heeft het NFI onderzocht hoe oud de schedel is. Uit dat onderzoek bleek dat de schedel een aantal eeuwen oud kan zijn en daarom wordt het niet verder onderzocht.

 

Als de schedel minder dan ...

GISTEREN 21|01

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 8 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen.


De inbraken werden voornamelijk gepleegd door middel van het openbreken van een raam met behulp van een breekijzer of schroevendraaier en vonden met name in de avonduren plaats.


Maandag 14 januari omstreeks 20:20 uur is er gepoogd in te breken in een woning aan de Evertsenstraat. De daders zijn daarbij overlopen. Zij zagen er als volgt uit:

 

Persoon 1
- Man. - licht getint, -kort zwart stijl haar,
- lengte 1.65 -1.70 meter, - leeftijd 18 - 21 jaar, - mager postuur, - zwarte jas, ...

Meer artikelen