Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:31:45 Bon-inci-02 Dv Dier In/op Ijs (vogel Klein) Vancouverstraat Doetinchem 068764 068631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Doetinchem (Bevelvoerder Kazerneploeg)
dinsdag 22 januari 2019

Archief

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling Huntenpop

Gemaakt: Zaterdag, 11 augustus 2018 19:33

ULFT - Een 31-jarige man uit Luttenberg is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus zwaar mishandeld op een festival in Ulft. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie roept getuigen van de mishandeling op zich te melden.


Het slachtoffer stond rond 02.15 uur bij de uitgang van het evenemententerrein. Een paar meter verderop zou een groepje jongeren zich vervelend hebben gedragen in de richting van voorbijgangers. Toen de 31-jarige daar wat van zou hebben gezegd, werd hij door enkele leden uit groepje in elkaar geslagen. Hij zou daarbij meerder malen tegen zijn hoofd zijn geschopt. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest daar de nacht ter observatie blijven.


De politie komt graag in contact met getuigen van de mishandeling. Heeft u het zien gebeuren, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Bel dan naar 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan naar 0800-7000.

Klachten over geluidsoverlast na zoekactie met politiehelikopter

Gemaakt: Zondag, 12 augustus 2018 17:24

NEDERLAND / HILVERSUM - Afgelopen vrijdagnacht is er een verdachte aangehouden terzake voorbereidingshandelingen voor het plegen van een woninginbraak. De 23 jarige man uit Hilversum had even daarvoor geprobeerd samen met 2 anderen een woning gelegen aan de Albert Neuhuijslaan open te breken.


Na een lange zoektocht met ondersteuning van de politiehelikopter is er 1 verdachte aangehouden. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen. De politie de buurtbewoners bedanken voor de snelle melding.

 

Geluidsoverlast
De politie krijgt regelmatig klachten over de politiehelikopter dat deze geluidsoverlast veroorzaakt. Zo ook nu bij deze actie. De politie probeert altijd de overlast zo veel mogelijk te beperken, maar soms is het even niet anders.

 

Wat doet de politieheli boven mijn huis?
De piloot bepaalt de hoogte van het toestel aan de hand van de omstandigheden, die noodzakelijk zijn voor het slagen van de politie-inzet. Hoeft deze niet laag te vliegen dan kiest de piloot een hoogte die minder overlast oplevert. Een politieheli mag voor het vervullen van de politietaak afwijken van de wettelijk minimumvlieghoogte. Politiepiloten volgen de best mogelijke training in binnen- en buitenland om in moeilijke en bijzondere omstandigheden veilig te vliegen.

 

Politiehelikopters vliegen te vaak uit voor kleine misdrijven

In de regel worden de politieheli's alleen ingezet bij zogeheten High Impact Crimes (HIC's), zoals woninginbraken, straatroven en overvallen. In de praktijk assisteren de helikopters ook bij kleinere misdrijven. Ook worden de politiehelikopters ingezet op basis van data-analyses. Als bijvoorbeeld uit politiegegevens blijkt dat er in Den Haag relatief vaak op vrijdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur wordt ingebroken, surveilleren de helikopters op die tijdstippen boven de stad.

 

Wat vind jij? Mag de politiehelikopter jou uit je slaap houden? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Frontale aanrijding bij beruchte chicanes in Vorden

Gemaakt: Maandag, 13 augustus 2018 17:42

VORDEN - Op de Wildenborchseweg in Vorden heeft maandagmiddag een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's bij één van de in opspraak geraakte betonnen chicanes. Er raakte niemand gewond.

 

De aanrijding gebeurde omstreeks 16.45 uur. Eén van bestuurders zag ruimte om nog door de chicane heen te rijden maar zag een voorrangsbord over het hoofd. Beide bestuurders namen hierbij hun voorrang waardoor het fout ging en de frontale aanrijding niet meer voorkomen kon worden. Een van de voertuigen belandde in de berm en kwam net voor een boom tot stilstand. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. Eén van de bestuurders, een man uit Raalte, werd ter plekke door het ambulancepersoneel gecontroleerd.

 

Het verkeer moest enige tijd een alternatieve route zoeken. Zij moesten daarom dus bij het ongeval rechtsomkeer maken. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Wolkbreuk zet straten blank in groot deel van het land

Gemaakt: Maandag, 13 augustus 2018 21:39

NEDERLAND - Een wolkbreuk zorgt vandaag in een groot deel van het land voor flink wat wateroverlast.

 

Bij een hevige onweersbui boven Arnhem kwam zoveel neerslag naar beneden dat de riolering de watermassa niet kon verwerken. Ook meerdere straten en fietspaden in Apeldoorn kwamen onder water te staan door de hevige regenval. Bij het treinstation in Apeldoorn liepen de fietsenkelder en de tunnel onder water. Putdeksel begonnen bovendien spontaan te bewegen door al het stromende water.

 

Het water zorgde niet alleen voor ongemak, maar ook voor vertier. In Emmeloord (Flevoland) namen kinderen bijvoorbeeld letterlijk een bad in de volgelopen straten. Op Buienradar is te zien dat de regenbuien via het oosten ons land vanavond nog gaan verlaten.

Wolf op voorhand niet doodschieten maar grondeigenaren financieel ondersteunen

Gemaakt: Dinsdag, 14 augustus 2018 18:20

GELDERLAND - De Gelderse ChristenUnie is niet voor het doodschieten van de wolf aldus fractievoorzitter Pieter Plug. Dit in tegenstelling tot de Gelderse CDA fractie die doodschieten van de wolf bepleit.

 

Men heeft twijfel of de wolf past in het Nederlands landschap. En omdat er dit jaar al 134 schapen zijn gedood door de wolf ten opzichte van 21 vorig jaar pleit het CDA voor beheersmaatregelen: afschieten dus.  En dat is zeer opmerkelijk. Temeer omdat er de afgelopen jaren door de Provincie Gelderland onder aanvoering van portefeuillehouder en CDA gedeputeerde juist is voorgesorteerd en gestimuleerd op de terugkeer van de wolf in Nederland. In oktober 2017 liet de toenmalige CDA gedeputeerde, via De Gelderlander, nog weten blij te zijn met de komst van de wolf.  “Het betekent dat de natuur er zo goed aan toe is, dat de wolf hier  kan leven” En nog geen jaar later wordt er gepleit om de wolf te weren en dood te schieten.

 

De ChristenUnie fractie pleit al verschillende jaren voor een realistisch en natuurlijk faunabeheer in Gelderland. Meer natuur is goed voor de wildstand en het toerisme, maar brengt ook meer wildschade. En daar zullen we de goede balans in moeten zoeken met elkaar. Uit cijfers over 2017 blijkt dat schade die de wolf veroorzaakt in schril contrast staat met de schade die wordt veroorzaakt door de gans, mees, smient, het wild zwijn en de das. De discussie over de beste vorm van faunabeheer moet starten bij de draagkracht van een gebied, en de vraag hoeveel schade en natuurlijke sterfte door voedseltekorten we accepteren. Daarnaast is het veel belangrijker dat de provincie Gelderland zich sterk maakt om grondeigenaren tegemoet te komen. Zo moet het voor agrariërs makkelijker en goedkoper worden om wildschade te kunnen opgeven en financieel ondersteunt te worden. Hierdoor kan men dan ook maatregelen nemen om wildschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Vrachtwagen met suikerwater gekanteld in Hummelo

Gemaakt: Dinsdag, 14 augustus 2018 21:20

HUMMELO - Op de Zelhemseweg N330 tussen Hummelo en Zelhem is dinsdagmiddag 14 augustus een vrachtwagencombinatie gekanteld. De 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede kwam, gezien de schade aan het trekkend voertuig, met de schrik vrij.

 

Het ongeluk gebeurde kort na 13.45 uur. De combinatie reed in de richting van Hummelo. In de scherpe bocht ter hoogte van de Broekstraat begon de lading in de tank te klotsen. Hierdoor raakte de combinatie uit balans en kantelde. Zowel het trekkend voertuig als de oplegger ramde een boom.

 

De tank, geladen met suikerwater, raakte hierdoor lek. Een kleine hoeveelheid stroomde uit de tank. Bergers hebben de combinatie na enige tijd weer op de wielen gezet. De Zelhemseweg is uren lang afgesloten geweest voor verkeer.

Zestien jaar geëist na brandstichting met dodelijke afloop in Doetinchem

Gemaakt: Woensdag, 15 augustus 2018 16:47

DOETINCHEM - Een 54-jarige vrouw uit Doetinchem hoorde vandaag voor de rechtbank in Zutphen een gevangenisstraf van zestien jaar tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt wettig en overtuigend bewezen dat de vrouw in de nacht van 19 op 20 augustus 2017 brand stichtte in een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem. Hierdoor kwam een 58-jarige vrouw om het leven. Het OM acht, naast brandstichting de dood ten gevolge hebbende, tevens moord op de 58-jarige vrouw bewezen.

 

Op 19 augustus, vlak voor middernacht, ontstaat een uitslaande brand in de woning. Als de brandweer de volledig uitgebrande woning binnen kan treden, treffen zij een lichaam aan. Pas na DNA-onderzoek is duidelijk dat het om een 58-jarige vrouw gaat, die hier van de hoofdbewoner onderdak kreeg.

 

De vrouw was nog in leven op het moment dat de brand uitbrak en is door de brand om het leven gekomen, zo blijkt uit pathologisch onderzoek. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de brand moet zijn ontstaan in de zithoek in de woonkamer, waarna het vuur zich razend snel verspreidde en de vrouw, die zich op zolder bevond, niet meer kon vluchten.

 

De 54-jarige vrouw is vlak voor de brand uitbrak in de buurt van de woning gezien. De relatie met de hoofdbewoner was beëindigd en dit zou de vrouw volgens haar omgeving moeilijk kunnen verkroppen. De vrouw, die aanvankelijk een vals alibi opgaf, erkent uiteindelijk dat ze in de woning is geweest. Ook verklaart ze dat ze het latere slachtoffer daar heeft getroffen, maar ze ontkent de brandstichting. Tegenover een getuige heeft ze echter verklaard dat ze het slachtoffer een paar tikken heeft gegeven, waarna het slachtoffer naar boven ging, en dat ze vervolgens met een aansteker het bankstel in brand heeft gestoken en dat het 'leuk fikte'. Ook in afgeluisterde telefoongesprekken ontkent ze de brandstichting niet.

 

Het onderzoek heeft uiteindelijk voldoende wettig en overtuigend bewijs tegen de vrouw opgeleverd, aldus het OM. "Verdachte heeft gehandeld in een agressieve en jaloerse bui en onder invloed van alcohol" aldus de officier. "Nadat ze haar ex niet aantrof in diens woning, heeft ze haar boosheid en jaloezie botgevierd op de medebewoonster."

 

De officier kwalificeert dit als moord omdat er meerdere momenten zijn geweest waarin verdachte zich had kunnen bedenken, maar desondanks haar daad heeft doorgezet. "De bewoonster is het slachtoffer geworden van niets minder dan een aanslag, welke zij met de hoogste prijs, te weten haar leven, heeft moeten bekopen. Zij laat haar nabestaanden, kennissen, collega's, de hoofdbewoner die haar onderdak verschafte en ook de buurtbewoners achter in verdriet, angst, verslagenheid en ongeloof."

 

Daarnaast is er een zeer ernstige gevaarzetting geweest voor de aangrenzende woningen, waar ook mensen lagen te slapen. Gelukkig konden deze mensen hun woning veilig verlaten, maar de onrust in de buurt was enorm, aldus de officier. De buurtbewoners konden niet allemaal meteen terug naar hun woning en hebben rook- en waterschade door de brand.

 

De officier benadrukte in zijn requisitoir dat de verdachte het slachtoffer postuum onrecht aandoet, door te suggereren dat zij suïcidaal was en zelf de brand heeft gesticht. Alles afwegende vindt de officier van justitie een gevangenisstraf van zestien jaar passend.

 

De rechtbank Gelderland, locatie Zutphen, doet over twee weken uitspraak.

Eigenaar van geldwisselautomaat gezocht

Gemaakt: Donderdag, 16 augustus 2018 17:52

DOETINCHEM - Wie is of kent de eigenaar van deze geldwisselautomaat? Bij herkenning graag bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Als bewijs van eigendom ziet de politie graag de aangifte of een ander bewijs dat u de eigenaar bent. Sporenonderzoek wordt gedaan.

Urgente vermissing

Gemaakt: Zaterdag, 18 augustus 2018 02:28

ENSCHEDE - Sinds donderdag 16 augustus, omstreeks 04:00 uur, is F. Alaj voor het laatst gezien. Hij is sindsdien vermist en voor het laatst gezien op Twekkelerveld in Enschede.

 

De kleding die hij droeg is alsvolgt:
- Zwart leren jas;
- Zwarte trui;
- Donkerblauwe trainingsbroek;
- Camouflage sportschoenen;
- Zwarte pet van het merk Nike.

 

Alaj heeft de woning verlaten in een verwarde toestand en is vertrokken met een fiets.

 

Zie je hem ergens lopen of heb je informatie waar hij kan zijn? Dan hoort de politie dit graag. Je kan contact opnemen via 0900-8844.

Auto botst tegen boom na uitwijken voor kat in Hengelo (Gld)

Gemaakt: Zaterdag, 18 augustus 2018 23:15

HENGELO (GLD) - Op de Ruurloseweg in Hengelo heeft zaterdagavond 18 augustus nabij de kruising met de Heideweversweg een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 

Het ongeluk gebeurde kort voor 22.00 uur. De twee dames reden met de auto in de richting van het centrum van Hengelo. Door het ontwijken van een overstekende kat belandde de auto in de berm en vervolgens tegen een boom. De kat, die liep uiteindelijk nog rondom de auto. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. De twee dames werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar bleken ongedeerd.

 

De auto moet zwaar beschadigd worden afgesleept. Het overige verkeer had geen hinder van het voorval.

Gewonden bij verkeersongeval in Groenlo

Gemaakt: Zondag, 19 augustus 2018 21:26

GROENLO - Zondagavond 19 augustus zijn tenminste twee personen gewond geraakt bij een enkelzijdig verkeersongeval op de N319 - Winterswijkseweg in Groenlo.

 

Een personenauto kwam door nog onbekende oorzaak en de berm en eindigde daar op de zijkant. De gewonden zijn met twee ambulances met spoed naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

 

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks en de omgeving is ruim afgesloten.

Fans Justin Timberlake mogelijk te laat in Gelredome door overwegstoring

Gemaakt: Vrijdag, 24 augustus 2018 19:11

ARNHEM - Aan het begin van de avond van vrijdag 24 augustus ligt als gevolg van een overwegstoring het treinverkeer tussen Zutphen en Arnhem stil. Reizigers op station Hengelo (Ov.) worden middels de informatie borden hier over geïnformeerd. De storing zal naar verwachting van de NS niet voor 20:15 uur zijn opgelost.

 

Veel fans van Justin Timberlake reizen vanmiddag met de trein naar Arnhem. Hopelijk komen zij nog op tijd aan bij het Gelredome.

Jos Brech aangehouden in Spanje

Gemaakt: Zondag, 26 augustus 2018 23:17

De 55-jarige Jos B die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland.


De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto's die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

 

Door goede en snelle samenwerking met de Spaanse politie kon de man vanmiddag worden aangehouden.

Twaalf jaar de cel in om fatale woningbrand in Doetinchem

Gemaakt: Woensdag, 29 augustus 2018 17:20

DOETINCHEM - Een 54-jarige vrouw uit Doetinchem die brand stichtte in een huis aan de Papaverstraat in haar woonplaats, moet twaalf jaar de cel in.

 

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt wettig en overtuigend bewezen dat de vrouw in de nacht van 19 op 20 augustus 2017 brand stichtte in een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem. Hierdoor kwam een 58-jarige vrouw om het leven. Het OM acht, naast brandstichting de dood ten gevolge hebbende, tevens moord op de 58-jarige vrouw bewezen.

Op 19 augustus, vlak voor middernacht, ontstaat een uitslaande brand in de woning. Als de brandweer de volledig uitgebrande woning binnen kan treden, treffen zij een lichaam aan. Pas na DNA-onderzoek is duidelijk dat het om een 58-jarige vrouw gaat, die hier van de hoofdbewoner onderdak kreeg.

 

De vrouw was nog in leven op het moment dat de brand uitbrak en is door de brand om het leven gekomen, zo blijkt uit pathologisch onderzoek. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de brand moet zijn ontstaan in de zithoek in de woonkamer, waarna het vuur zich razend snel verspreidde en de vrouw, die zich op zolder bevond, niet meer kon vluchten.

 

De 54-jarige vrouw is vlak voor de brand uitbrak in de buurt van de woning gezien. De relatie met de hoofdbewoner was beëindigd en dit zou de vrouw volgens haar omgeving moeilijk kunnen verkroppen. De vrouw, die aanvankelijk een vals alibi opgaf, erkent uiteindelijk dat ze in de woning is geweest. Ook verklaart ze dat ze het latere slachtoffer daar heeft getroffen, maar ze ontkent de brandstichting. Tegenover een getuige heeft ze echter verklaard dat ze het slachtoffer een paar tikken heeft gegeven, waarna het slachtoffer naar boven ging, en dat ze vervolgens met een aansteker het bankstel in brand heeft gestoken en dat het 'leuk fikte'. Ook in afgeluisterde telefoongesprekken ontkent ze de brandstichting niet.

 

Het onderzoek heeft uiteindelijk voldoende wettig en overtuigend bewijs tegen de vrouw opgeleverd, aldus het OM. "Verdachte heeft gehandeld in een agressieve en jaloerse bui en onder invloed van alcohol" aldus de officier. "Nadat ze haar ex niet aantrof in diens woning, heeft ze haar boosheid en jaloezie botgevierd op de medebewoonster."

 

De officier kwalificeert dit als moord omdat er meerdere momenten zijn geweest waarin verdachte zich had kunnen bedenken, maar desondanks haar daad heeft doorgezet. "De bewoonster is het slachtoffer geworden van niets minder dan een aanslag, welke zij met de hoogste prijs, te weten haar leven, heeft moeten bekopen. Zij laat haar nabestaanden, kennissen, collega's, de hoofdbewoner die haar onderdak verschafte en ook de buurtbewoners achter in verdriet, angst, verslagenheid en ongeloof."

 

Daarnaast is er een zeer ernstige gevaarzetting geweest voor de aangrenzende woningen, waar ook mensen lagen te slapen. Gelukkig konden deze mensen hun woning veilig verlaten, maar de onrust in de buurt was enorm, aldus de officier. De buurtbewoners konden niet allemaal meteen terug naar hun woning en hebben rook- en waterschade door de brand.

Brandweer waarschuwt voor dodelijk gas in maiskuilen

Gemaakt: Woensdag, 29 augustus 2018 19:25

NEDERLAND - Brandweer Nederland heeft een waarschuwingsbrief onder de korpsen verspreid. Aanleiding hiervoor zijn de recente gevallen van giftige gasvorming in maiskuilen.

 

Door de droge zomer heeft de mais niet optimaal kunnen groeien en zijn nitraten in de plant niet voldoende omgebouwd tot eiwitten.

 

Jetty Middelkoop van de Brandweer Amsterdam adviseert en controleert bij agrarische bedrijven: 'Het is een geel-roodbruin bijtend gas dat bij contact met de huid voor blaren kan zorgen. En komt het bijvoorbeeld door inademing in contact met vocht dan ontstaat er salpeterzuur. En dat kan zelfs dodelijk zijn.'

Politie Enschede vraagt uw hulp in verband met urgente vermissing

Gemaakt: Maandag, 03 september 2018 17:09

ENSCHEDE - De mevrouw op bijgevoegde foto wordt sinds zondag 2 september 10.00 uur vermist. Zij is weggelopen vanuit het MST te Enschede. Er zijn zorgen om haar gezondheid. U wordt opgeroepen om eventuele informatie over haar met de politie te delen.

 

Voor zover bij ons bekend, heeft zij geen beschikking over vervoersmiddelen, geld of een telefoon.

 

Mevrouw is 72 jaar en goed ter been.


Mogelijk draagt zij de volgende kleding:
- Roze Michael Kors gympen
- een spijkerbroek
- witte blouse met vogeltje
- blauw vest
- licht blauw jasje.

 

Voor contact met de politie kunt u bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Koninklijke onderscheiding voor Zelhemse brandweerman tijdens oefenavond

Gemaakt: Maandag, 03 september 2018 21:55

ZELHEM - Uit handen van burgemeester Marianne Besselink heeft de heer Henk Kleve uit Halle maandagavond 3 september tijdens de oefenavond van zijn brandweerkorps Zelhem een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De overhandiging gebeurde rond 20.00 uur. Kort daarvoor werd hij door collega's van huis opgehaald waarbij er op het kazerneterrein een erehaag op hem stond te wachten en mocht hij zijn laatste autobrand blussen. De 53-jarige Henk Kleve is melkveehouder en was sinds 1991 actief als vrijwilliger bij de brandweer. Hij was bevelvoerder en had de rang hoofdbrandwacht. Na 27 jaar lid te zijn geweest neemt hij afscheid van het korps.

 

Het mag duidelijk zijn dat hij zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten voor de veiligheid van mens en dier in zijn woonplaats heeft tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Stijging aantal scooterdiefstallen in omgeving Doetinchem

Gemaakt: Woensdag, 05 september 2018 16:28

DOETINCHEM - De laatste tijd ervaart de politie een enorme stijging van scooterdiefstallen in en rondom de gemeente Doetinchem. De politie wil de daders erg graag pakken.

 

Weet jij wie de daders zijn of heb je andere belangrijke informatie? Dan hoort de politie dit graag via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

 

Als je geen informatie hebt maar je ziet wel iets verdachts bij een scooter, meld dit dan ook direct via 112.

Duitse sirene test ook te horen in Nederland

Gemaakt: Woensdag, 05 september 2018 16:46

REGIO - Donderdag a.s. om 10:00 uur worden in het Duitse Nordrhein-Westfalen alle sirenes getest. De Duitse bevolking is hiervan op de hoogte. Er is een kans dat deze test ook te horen is in de gemeenten Aalten, Winterswijk, Berkelland, Oost Gelre, Aalten, Oude IJsselstreek, Montferland, Bronckhorst, Doetinchem, en Lochem.

 

Het gaat hierbij om de volgende signalen:

  • Huiltoon (stijgend en dalend geluid vergelijkbaar met het alarm dat elke eerste maandag van de maand in Nederland is te horen). Tijdens dit signaal wordt ook een tekst uitgesproken die de inwoners oproept om de radio in te schakelen en te luisteren naar de aanwijzingen die gegeven worden via de radio.
  • Einde alarmering teken wordt gegeven door een langer durend signaal
  • Proefalarm, het gaat hierbij om een combinatie van tonen . Deze combinatie heeft de volgende volgorde: Alarmering-signaal veilig-alarmering
  • Alarmering van de brandweer. Hier is een langdurige toon te horen die tweemaal onderbroken wordt.

 

Deze test wordt dit jaar voor het eerst uitgevoerd.

Preventieactie fietsendiefstal op het Simonsplein in Doetinchem

Gemaakt: Donderdag, 06 september 2018 17:46

DOETINCHEM - Op zaterdag 08 september vindt er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een preventieactie plaats met betrekking tot fietsendiefstal op het Simonsplein in Doetinchem. Een preventieteam zal onder begeleiding van de wijkagent fietsen controleren en burgers informeren hieromtrent.


Zij zullen u van informatie voorzien bij het herkennen en controlen van gesloten fietsen, hoe deze op juiste wijze af te sluiten en het voorkomen van diefstal van accu bij electrische fietsen. Daarnaast zijn er graveeracties.

Armeense kinderen mogen blijven maar zijn spoorloos [update]

Gemaakt: Zaterdag, 08 september 2018 16:51

NEDERLAND - Gisterenavond, vrijdag 7 september, zijn de Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen.

 

Het is op dit moment onduidelijk waar de kinderen verblijven en of ze zijn ondergedoken. De politie maakt zich zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen en is daarom is direct een zoektocht gestart.

 

Update

Lili en Howick zijn weer gevonden en mogen in Nederland blijven.

Lili en Howick zijn weer gevonden en mogen in Nederland blijven

Gemaakt: Zaterdag, 08 september 2018 17:29

NEDERLAND - Lili en Howick mogen toch in Nederland blijven. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. De kinderen mogen blijven vanwege 'actuele omstandigheden' rond hun veiligheid. Volgens D66 en CU was de aankondiging van een klopjacht op de kinderen de druppel.

 

De Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) waren weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Zij zijn inmiddels weer gevonden.

 

Er waren grote zorgen over de veiligheid van de twee kinderen, die in een emotionele situatie verdwenen waren. Daarom zocht de politie met verschillende middelen naar de kinderen en riep de hulp van het publiek ook in. Vanwege de - toen nog - op handen zijnde uitzetting van de kinderen werd deze oproep niet breed omarmd.

 

Na de beslissing zaterdagmiddag dat de kinderen niet uitgezet zullen worden, ging het vermissingsonderzoek onverminderd door. Niet alleen het vinden van de kinderen was belangrijk, ook wordt onderzocht of er strafbare dingen met hen gebeurd zijn tijdens hun vermissing.

 

De kinderen zullen daarom gehoord worden door de politie. Daarna worden zij overgedragen aan hun voogd.

De brandweer van Didam bestaat 200 jaar

Gemaakt: Zondag, 09 september 2018 17:32

DIDAM - De brandweer van Didam bestaat dit jaar 200 jaar. Een van de brandweerlieden kwam er een paar maanden terug bij toeval achter dat het korps zo lang al bestond.

 

De brandweer hield zondag een defilee bij de brandweer kazerne aan de Burgemeester Kronenburglaan. De Burgemeester en de brandweer commandant hielden een toespraak. Een speciaal dankwoord was er voor de 18 collega’s van het brandweer korps uit de Duitse plaatst Rees.

 

Om 13:00 uur begon een grote optocht door het dorp van 28 brandweervoertuigen uit de omgeving.

Grote Defensie-oefening Falcon Autumn in midden-, oost- en noord-Nederland

Gemaakt: Donderdag, 13 september 2018 16:33

REGIO - Defensie oefent van 17 september tot en met 12 oktober met diverse luchtmobiele grondeenheden, 16 helikopters, een C-130 transportvliegtuig, een Duits C-160 transportvliegtuig, twee Belgische F16 jachtvliegtuigen en twee Duitse Tornado gevechtsvliegtuigen in het midden, oosten en noorden van Nederland.

 

Tijdens de jaarlijkse oefening Falcon Atumn wordt ook gebruik gemaakt van civiel grondgebied en vaak over bewoond gebied gevlogen.

 

Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. Militaire vliegtuigen en helikopters doorkruisen daarvoor dagelijks het luchtruim.

 

Bij militaire vluchten ervaart u wellicht geluidsoverlast. Bijvoorbeeld als F-16's door de geluidsbarrière vliegen. Op de grond kan dan een harde knal te horen zijn.

 

Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Inhaalactie in Vorden eindigt in forse aanrijding

Gemaakt: Donderdag, 13 september 2018 18:05

VORDEN - Op de Rondweg N316 bij Vorden heeft donderdagochtend 13 september een forse aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Er raakte niemand gewond.

 

Een bestuurder van een personenauto wilde rond 8.45 uur ter hoogte van de Eldersmaat een personenauto inhalen. Tijdens deze inhaalactie sloeg de auto, welke de bestuurder wilde inhalen, linksaf de Eldersmaat in. Een flinke aanrijding was hierdoor het gevolg. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. Beide bestuurders werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleken ongedeerd.

 

De eigenaar van een nabijgelegen autobedrijf heeft één van de voertuigen afgesleept. Het overige verkeer had lichte hinder van het voorval.

Stel je vraag omtrent Letselschade, help jezelf of een bekende!

Gemaakt: Zaterdag, 15 september 2018 03:46

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Automobilist in Vorden verliest macht over het stuur en botst tegen boom

Gemaakt: Zaterdag, 15 september 2018 16:18

VORDEN - Op de Zutphenseweg in Vorden is zaterdagmiddag 15 september een automobilist door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. Beide inzittenden zijn voor controle met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

 

Hulpdiensten kregen omstreeks 13.00 uur de melding van het ongeval. De bestuurder, een man op leeftijd, reed vanuit het centrum in de richting van Zutphen. Net voorbij de kruising met de Boonk en de Docter C. Lulofsweg verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hierbij reed het voertuig de stoep op om vervolgens via het grasveldje tegen een boom tot stilstand te komen. Omstanders verleenden direct eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten.

 

Vermoedelijk is de bestuurder onwel geworden. Een garagehouder uit dezelfde straat waar het ongeluk gebeurde heeft het beschadigde voertuig meegenomen.

Bestuurder brommobiel lichtgewond bij aanrijding met auto in Zelhem

Gemaakt: Zaterdag, 15 september 2018 20:22

ZELHEM - Op de kruising Doetinchemseweg N315 met de Terborgseweg bij Zelhem is zaterdagavond 15 september een bestuurder van een brommobiel lichtgewond geraakt na een botsing. Hij is voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

De bestuurder van de brommobiel wilde rond 18.00 uur vanuit de Terborgseweg de Doetinchemseweg oversteken. Hierbij zag hij een naderende auto, rijdend in de richting van Zelhem, over het hoofd. Een flinke aanrijding was hierdoor het gevolg. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij en de ander liep een flinke bult op zijn hoofd op.

 

Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Het overige verkeer werd langs het ongeval heengeleid.

Poederbrief voor mensen die hun huis te koop aanbieden

Gemaakt: Woensdag, 19 september 2018 16:46

NEDERLAND - De Fraudehelpdesk ontving de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen. Het gaat om mensen die hun huis te koop aanbieden, en vervolgens een poederbrief in de bus krijgen.

 

In sommige zakjes zat wit poeder, in een andere chocola. De zakjes worden vergezeld van een brief op naam van de ontvanger, opgesteld in het Engels. De brief bevat dreigende taal.

 

In de brief staat onder meer dat 'de toekomstige zakjes een andere inhoud kunnen bevatten die onplezierig voor potentiele kopers kan zijn'. Om dat te voorkomen, dient de ontvanger € 150,- te betalen in Bitcoin. Wie niet reageert, krijgt een 'aanmaning' waarin het bedrag is opgelopen tot € 200,-

 

Advies
De politie adviseert een ontvangen zakje met poeder niet open te maken, maar brief en zakje direct naar een politiebureau te brengen.

Overal op goudinkoper aan de IJsselkade in Doetinchem

Gemaakt: Vrijdag, 21 september 2018 16:48

DOETINCHEM - Twee mannen hebben vrijdag een overval gepleegd op een goudinkoper aan de IJsselkade in Doetinchem. Dat meldt de politie. Het is onbekend of zij wat buit hebben gemaakt.

 

De overval gebeurde om 15.20 uur. In de winkel Goudinkoop Olymp vond, volgens de politie, een handgemeen plaats waarbij de eigenaar is geslagen. De man zou bij een van de overvallers de bivakmuts van het hoofd hebben getrokken. Daarbij werd duidelijk dat een van de twee een buitenlands uiterlijk heeft.

 

De twee zijn 25 à 30 jaar oud. Zeker één van hen heeft een Arabisch uiterlijk met snor. Beiden hebben een stevig postuur, zijn 1.80 meter lang en droegen een bivakmuts.

 

De twee zijn weggelopen richting Spinbaan.