Redactie overig 0 reactie(s) ma 20 juni 2022, 22:46

Overleden man gevonden op zolder van woning in Doetinchem

DOETINCHEM – De politie doet op dit moment onderzoek bij een woning aan de Trashorst in Doetinchem. Daar is maandagavond een overleden man aangetroffen. De politie werd volgens P2000 rond 19.00 uur gewaarschuwd en kwam met meerdere eenheden naar de wijk. Het onderzoek richt zich onder andere op de oorzaak.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Er is een PD-unit geplaatst; hier kunnen politiemedewerkers gemakkelijker hun werk doen. Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. Je kunt het tenslotte maar één keer goed doen en dat kost tijd.

Update

De politie heeft het onderzoek voltooid en een misdrijf wordt uitgesloten.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x