Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) zo 13 maart 2022, 16:30

Deze week opvang vluchtelingen Oekraïne in gemeente Doetinchem

DOETINCHEM – Door de oorlog in Oekraïne zijn miljoenen Oekraïners op de vlucht. Ook gemeente Doetinchem opent deze week de eerste opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Een van de eerste locaties die beschikbaar komt is het voormalige verpleeghuis Sint Jozef in Gaanderen. De overige locaties maken we breed bekend nadat medebewoners en omwonenden zijn geïnformeerd.

Spreiding in de gemeente
De gemeente heeft de afgelopen weken gezocht naar locaties die snel geschikt te maken zijn en waar vluchtelingen langere tijd kunnen blijven. Belangrijk is dat voorzieningen dichtbij zijn en dat het gaat om kleinschalige locaties verspreid in onze gemeente.

Dertig kamers in voormalig verpleeghuis
Sensire stelt in het St. Jozefgebouw 30 kamers beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente is inmiddels begonnen met het schoonmaken, inrichten en voorbereiden van de locatie voor de komst van de vluchtelingen.

Veel onduidelijk
Op dit moment weten we nog niet hoeveel vluchtelingen er precies komen, wanneer ze komen en hoe lang ze blijven. Ook alle andere zaken moeten we nog gaan regelen. Denk daarbij aan catering, onderwijs voor de kinderen, kleding en huisraad, inkomen of een dagbesteding, sport. We bereiden ons erop voor dat deze mensen langere tijd in onze gemeente blijven.

Nieuwe locaties
Naast het voormalige verpleeghuis is de gemeente nog in gesprek over enkele andere locaties. Deze maken we bekend zodra medebewoners, omwonenden en partners zijn geïnformeerd.

Hartverwarmend welkom
Het is mooi te zien hoe ook de samenleving de handschoen oppakt en klaar staat voor Oekraïne. Van mensen die zichzelf aanbieden als tolk tot en met kledinginzamelacties. Hartverwarmende acties die aantonen dat we met zijn allen meeleven met de Oekraïners. Wij hopen dat u de vluchtelingen van harte welkom blijft heten!

Heeft u nog vragen of wilt u helpen?
Voor vragen en informatie over hoe u kunt helpen kijkt u op de website doetinchem.nl/oekraine. U kunt tijdens kantooruren ook contact opnemen via [email protected] of (0314) 377 377.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons