Logo 112Doetinchem

Redactie overig 0 reactie(s) ma 20 juni 2022, 18:50

Burgemeester verbiedt boerenprotest in Stroe niet maar is wel bezorgd

Laatst bijgewerkt: maandag 20 jun 2022 om 20:08 uur

BARNEVELD / STROE – Burgemeester Jan Luteijn van Barneveld heeft het voornemen voor het houden van een landelijk boerenprotest op woensdag 22 juni 2022 gewogen. De organisatie voldoet aan de gestelde randvoorwaarden.

“Er is geen grond om het boerenprotest te verbieden. Maar ik spreek wel mijn zorg uit over de impact van de toeloop naar de gemeente. Onze lokale infrastructuur is beperkt en de kans bestaat dat een groot gebied vast komt te staan.”

De gemeente Barneveld heeft donderdagavond 16 juni 2022 een melding ontvangen van een landelijke demonstratie door de landbouwsector. De organisatie wil woensdag 22 juni op een locatie in het buitengebied van Stroe demonstreren tegen de landelijk voorgenomen stikstofplannen.

Randvoorwaarden

De organisatie heeft maandagochtend een plan ingediend hoe zij denkt om te gaan met de veiligheid rond de geplande demonstratie. De gemeente had randvoorwaarden gesteld aan de aantallen personen en voertuigen, tijdsloten, verkeersveiligheid en de veiligheid in het algemeen.

De burgemeester heeft maandagmiddag 20 juni in overleg met de driehoek het plan van de organisatie getoetst op veiligheid en openbare orde. Uit het plan blijkt dat is voldaan aan de gestelde randvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgenomen in het Wom-besluit demonstratie 22 juni 2022. Hiermee is er geen grond om de demonstratie te verbieden.

De verdere uitvoering en verantwoordelijkheid voor het verloop van de demonstratie ligt in handen van de organisatie en alle deelnemende partijen.

Lokale gevolgen en bereikbaarheid

De boeren willen deels met tractoren en deels met de auto naar de demonstratie komen. Als dit doorgaat heeft dit ook gevolgen voor de bereikbaarheid in onze gemeente. De kans is dan groot dat de wegen in het midden van het land volledig dicht zullen zitten. De gemeente heeft hierover overleg met de Provincie en de politie.

De gemeente adviseert haar inwoners, organisaties, bedrijven om hierop voorbereid te zijn door woensdag thuis te blijven en niet de weg op te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is.

Direct omwonenden en scholen in de directe omgeving worden actief geïnformeerd.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.