Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 15 mei 2023, 15:31

Burgemeester Boumans sluit 6 drugspanden

DOETINCHEM – Op 3 februari 2023 werd in verschillende bedrijfspanden en woningen in Doetinchem een inval gedaan. Dit gebeurde tijdens de landelijke politieactie naar aanleiding van het onderzoek naar de cryptocommunicatiedienst Exclu. In verschillende woningen en bedrijfspanden vond de politie harddrugs, materialen die zijn gebruikt voor een hennepkwekerij, geld, wapens en/of middelen om drugs te maken.

Burgemeester Boumans heeft daarom besloten vanaf maandag 22 mei 3 woningen en 2 bedrijfspanden te sluiten. Éen woning sluit in juli. Daarnaast krijgen twee eigenaren een last onder dwangsom (een soort boete) van maximaal €10.000,-. Enkele betrokkenen komen ook nog voor de strafrechter.

Strenge maatregelen

Bij het bepalen van de maatregel is gelet op wat iemand voor overtreding heeft gepleegd en de persoonlijke situatie. Twee bedrijfspanden aan de Varsseveldseweg moeten 12 maanden gesloten blijven. Vier woningen worden tussen de 3 en 6 maanden gesloten. Bewoners moeten op zoek naar een andere plek om te wonen.

Stevig signaal

Burgemeester Boumans: “Samen met politie en OM bestrijden we actief drugscriminaliteit. Als burgemeester kan ik bedrijfsgebouwen en woningen sluiten of een last onder dwangsom opleggen. Dat zijn stevige signalen naar iedereen die geld wil verdienen in de drugscriminaliteit. Daarnaast maakt het sluiten van een woning of pand een einde aan (brand)gevaarlijke situaties en overlast in de buurt. Belangrijk dus om hard in te blijven grijpen.”

 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.