Logo 112Doetinchem

Redactie misdaad 0 reactie(s) zo 22 oktober 2023, 1:41

Arrestatieteam ingezet in Doetinchemse wijk Dichteren bij klopjacht naar moord verdachte Bretly Dorder

Laatst bijgewerkt: zondag 22 okt 2023 om 16:48 uur

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdag laat in de avond een klopjacht gehouden in de Doetinchemse wijk Dichteren op de voortvluchtige moord verdachte Bretly Dorder.

Eerst arriveerde de Dienst Speciale Interventies (DSI) ter plaatse en deed een inval in een woning aan de Hof van Rome. Na grondig zoeken werd de verdachte Dorder echter niet aangetroffen. Niet alleen de woning werd doorzocht, maar er werden ook daken beklommen.

Na de inval werden meerdere straten in de wijk afgesloten door agenten die kogelwerende vesten droegen. Spoedig arriveerden speurhonden ter plaatse, die in de wijk hebben gezocht. Desondanks werd, voor zover bekend, de verdachte niet gevonden. De politie is langs buurtbewoners gegaan om te vragen of ze zaterdag iets hadden gezien. Daarbij bevestigde ze dat het ging om een zoekactie naar de Bretly Dorder.

Zaterdagmiddag heeft de politie een foto vrijgegeven van Dorder. Hij wordt verdacht van een misdrijf in Rotterdam en van een steekpartij met een gewonde in Zutphen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat D. contact maakt met zijn slachtoffers via Bullchat, een datingsite voor homo’s. In de loop van de avond heeft de politie een landelijke burgernetactie gestart om naar deze man uit te kijken. Bretly Dorder wordt door de politie beschouwd als uiterst- en vuurwapengevaarlijk. De klopjacht van de politie gaat ook na de inval nog onverminderd verder.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.