Laatste alarmering:
Datum 10|11 Tijd 16:50:53 Hv Voertuig Letsel Hema Hamburgerstraat Doetinchem Prio Hoog Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
donderdag 15 november 2018

DINSDAG 20|03

Politie waarschuwt voor malafide pannenset verkopers

Achteraf waren twee grote bedragen van haar rekening afgeschreven en bleken de geleverde goederen van een goedkope kwaliteit

DOETINCHEM - De politie Achterhoek-West waarschuwt voor verkopers van pannensets aan de deur.


Bij de politie komen recentelijk vaak meldingen binnen van senioren bij wie aan de deur een pannenset is aangeboden. Men doet voorkomen of de set is overgebleven van een beurs.


In een specifiek geval in de gemeente Montferland was daarbij sprake van een keurig Nederlands sprekende verkoper die aanbelde bij een oudere inwoonster. Hij overrompelde haar volledig met zijn aanbod en bood zelfs nog een stofzuiger aan. Zij dacht vervolgens het afgesproken bedrag te pinnen middels een mobiel-pinapparaat. Door een storing moest ze nog een keer pinnen. Achteraf waren twee grote bedragen van haar rekening afgeschreven en bleken de geleverde goederen van een goedkope kwaliteit.


De slachtoffers van deze oplichtingspraktijken zijn vooral oudere mensen die zich door een mooi verhaal laten inpalmen. Ons advies is niet met deze mensen in zee te gaan.


Mocht zich een dergelijke verkoper bij u aan de deur melden, bel dan direct de politie via 0900-8844.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines