Laatste alarmering:
Datum 14|02 Tijd 18:33:42 (inci-01) Oms Br (rookmelder) Rgc Doetinchem Oms 05058 Kruisbergseweg Doetinchem... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Doetinchem (Kazerneploeg)
zondag 18 februari 2018

DINSDAG 29|08

Neergeschoten man Hamburgerstraat is 22-jarige Doetinchemmer

Een agent schopt daarna het wapen bij hem weg, en roept "speelgoedwapen, speelgoedwapen"

DOETINCHEM - De politie zet vandaag het onderzoek voort naar het schietincident van afgelopen nacht in de Hamburgerstraat in Doetinchem. Het slachtoffer, een 22-jarige inwoner van Doetinchem maakt het naar omstandigheden goed.

 

Rond 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand rondliep met een wapen in het centrum van Doetinchem. De politie vond er inderdaad een man met iets dat op een vuurwapen leek.

 

Op amateurbeelden die gemaakt zijn vanuit een bovenwoning, is te zien en te horen hoe de politie de man opdracht geeft om zijn wapen weg te doen. Dat doet hij pas nadat hij is neergeschoten. Een agent schopt daarna het wapen bij hem weg, en roept "speelgoedwapen, speelgoedwapen".

 

Hoewel op de beelden slechts één schot wordt gelost, zitten er in een winkelpui in de buurt zeven kogelgaten. De winkelruit telt er drie, in de sponning van de deur zijn er twee ingeslagen en vier à vijf meter verderop in de voordeur zitten er ook nog twee.


Zoals reeds eerder werd gemeld zal de Rijksrecherche het onderzoek doen naar het schietincident. Daarnaast zal ook de recherche de zaak onderzoeken. Afgelopen nacht is er al met diverse getuigen gesproken.

 

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die zij nog niet heeft gesproken en getuige zijn geweest van het schietincident. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten die kan bijdragen neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Foto's
1/1
Locatie
Video's

Headlines